Jumbo Zwaagdijk boycot producten uit Israël

jumbo

Zwaagdijjk – Jumbo vraagt leveranciers sinds kort om een bevestiging dat producten met het etiket ‘Israël’ ook daadwerkelijk uit dat land komen en niet uit de bezette gebieden. De klant heeft recht op eerlijke informatie, vindt Jumbo.

Producten uit nederzettingen gelden als omstreden, vooral omdat Israël doorgaat met het uitbreiden van de kolonies op de Westelijke Jordaanoever. Deze nederzettingen zijn volgens het internationaal recht illegaal. Daarnaast wordt de uitbreiding ervan gezien als schadelijk voor het vredesoverleg met de Palestijnen.

In de levensmiddelenbranche is al langere tijd discussie over de vraag hoe supermarkten moeten omgaan met producten uit omstreden nederzettingen. Marktleider Albert Heijn wacht nog op een advies van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de branchevereniging voor supermarkten.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.