Medemblik Actueel.

Algemeen

Rondleiding Twisk

Twisk|Ingezonden – De eerste rondleiding langs de Dorpsweg start op zondag 21 juli om 13.30 vanuit de Hervormde kerk, Dorpsweg 121. Het hele dorp werd in 1974 tot beschermd dorpsgezicht verklaard. De twee kilometer lange Dorpsweg toont een levendig, zeer afwisselend beeld met vele monumentale en beeldbepalende panden.

Je ziet hier 300 jaar boerderijhistorie met grote variatie in stolptypes en bouwstijlen, materiaalgebruik en details. Twisk kent zelfs één van de hoogste concentraties van de stolpboerdijen in Nederland. Ervaren gidsen geven u een uitleg over de bezienswaardigheden langs de levende monumenten en vertellen anekdoten uit het verre- en nabije verleden.

Deze wandelingen blijken goed in de belangstelling te vallen, daarom bieden we u ook deze zomer weer drie maal de mogelijkheid om mee te wandelen, namelijk op zondag 21 juli, 18 en 25 augustus. De laatste wandeling op zondag 25 augustus is er ook speciaal aandacht voor de jeugd. Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar wordt er een leuke aangepaste wandeling aangeboden.
Deze wandelingen worden georganiseerd onder auspiciën van het Nut, afd. Twisk Deelname aan de rondleiding bedraagt € 2.50. De deur gaat om 13.00 open.

Let op: de parkeergelegenheid dicht bij de kerk is beperkt. U kunt verder op in het dorp en langs de dorpssloot parkeren. Hou rekening met de verkeersveiligheid. Voor informatie kunt u terecht bij mw. Tineke Voswijk, tel: 0227-543435

Reageren via facebook