17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:20
Medemblik Actueel.

West-Friese SlowFood Markt Hoorn

woensdagmarkt

Hoorn – De Hoornse woensdagmarkten bestaan dit jaar 50 jaar! Ooit begonnen als Hartje Hoorn Markten (met ambachtslieden en West-Fries volksdansen) zijn deze evenementen door de jaren heen geëvolueerd tot de huidige Woensdagmarkten met een wekelijks terugkerende basisinvulling en elke week een andere thema-invulling.

Iedere week is er tussen 10.00 en 17.00 uur een grote markt (zo’n 100 kramen) met uitsluitend aanbieders van antiek en curiosa, kunst en gebruikte boeken, hobbyisten en ambachtslieden. Hier komt nu de West-Friese SlowFood markt als vast onderdeel bij.

Slow Food, ooit begonnen als tegenhanger van fastfood, is een wereld wijde organisatie die zich vrijwillig inzet op het gebied van lekkere, pure en eerlijke voeding. Slow Food Westfriesland staat voor smaak, cultuur en kennis. Goed eten dus!

Op de Slow Food Markt kan men streekproducten verwachten van regionale kwekers, producenten en telers. Maar ook bijzondere delicatessen, (thuis)koks, en verassende culinisten zullen aanwezig zijn. Ook zal er achtergrondinformatie worden gegeven, recepten kunnen worden uitgewisseld en er worden proeverijtjes georganiseerd.

De West-Friese SlowFood Markt krijgt een geheel eigen plek op de Roode Steen, het centrale plein in Hoorn bij het Westfries Museum en de vele cafés en restaurants met de gezellige terrassen.  De horeca gaat ook een rol spelen door tijdens de West-Friese SlowFood markten gerechten op de kaart te zetten met streekproducten. Veel smaak bij de West- Friese SlowFood markt!

  • 17 juli    Creatief Hoor(n)!            met reusachtige creatieviteitsmarkt, workshops en artiesten
  • 24 juli    Hoornse Beestenboel   met Ponydag Hoorn, dierendemonstraties, kinderboerderij enz.
  • 31 juli    Hoornse Clowntjesdag met heel veel kinderattracties en clowns, heel veel clowns
  • 7 aug.    Paardenkrachten!          met ringsteken voor authentieke aanspanningen en oldtimershow

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?