Vaak storingen door draadloze weerstations

ws1600

Medemblik – Draadloze weerstations veroorzaken regelmatig storingen bij afstandsbedieningen van auto’s, babyfoons of garagedeuren. De problemen ontstaan meestal wanneer de batterijen van het weerstation moeten worden vervangen, meldt het Agentschap Telecom dinsdag.

Het agentschap stelt wekelijks storingsmeldingen te ontvangen die hierdoor worden veroorzaakt. Door een te lage spanning zenden de weerstations met batterijen die aan vervanging toe zijn continu een signaal uit waardoor andere draadloze apparatuur in de omgeving niet meer werkt. “De oplossing is dan de batterijen te vervangen.”

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.