Medemblik Actueel.

Algemeen

SGP wil geen verplichte inenting tegen besmettelijke ziektes

inentingen

Medemblik – Mensen moeten niet worden verplicht hun kind in te laten enten tegen mazelen. Dat zei SGP-leider Kees van der Staaij in het programma Knevel en Van den Brink. Hij vindt zo’n verplichting een inbreuk in de persoonlijke levenssfeer.

Van der Staaij vreest situaties waarbij mensen worden meegevoerd. Ook werkt de dwang volgens hem averechts.

De SGP-leider wil dat gereformeerden hun eigen keuze maken. “Iedereen moet zelfstandig en zorgvuldig over vaccinatie nadenken en niet klakkeloos traditie volgen”, aldus Van der Staaij.

Premier Mark Rutte, oud-minister Els Borst en VVD-senator Heleen Dupuis deden vorige week een oproep aan dominees om gelovigen aan te zetten tot vaccinatie van hun kinderen tegen mazelen. Van der Staaij noemt de oproep van Rutte ‘opmerkelijk’. De SGP-leider vindt dat moet worden gestopt met de oproepen.

Sinds begin mei zijn de mazelen bij 321 mensen vastgesteld. Waarschijnlijk zijn echter veel meer mensen besmet. De meeste zieken wonen in de biblebelt, waar relatief veel strenggelovige ouders hun kinderen om religieuze redenen niet laten inenten.

De SGP heeft in Andijk en Opperdoes een flinke schare aanhangers, ook hier zijn nog steeds velen die de gezondheid van hun kind af laten hangen van wat de bijbel hier over schrijft.   Wij willen graag van u weten hoe u hier over denkt. Hieronder kunt u over dit onderwerp stemmen.

[poll id=”59″]

Reageren via facebook