VVD-voorstel geen stijging belastingen aangenomen

view

Medemblik – Het voorstel van de VVD, ondersteund door PvdA en CU, om alle gemeentelijke belastingen te bevriezen is vorige week door de gemeenteraad aangenomen. Ook gaat de gemeente 25% minder investeren, en prijsstijgingen in het huidige budget opvangen. Daarmee heeft wethouder Kuipers duidelijke opdrachten meegekregen voor de nieuwe begroting.

De VVD is hier erg blij mee: de gemeente werkt aan gezonde financiën en helpt de algemene lastendruk te verminderen. Woordvoerder Mark Raat: ‘Het wordt tijd dat de beloofde voordelen van de fusie zich nu gaan vertalen in euro’s. Tot nog toe hebben we er te weinig van gemerkt.’

Wij vinden het jammer dat er onvoldoende steun was voor een paar andere VVD-voorstellen. Zo wilden wij het personeelsbudget niet laten stijgen en tot 2017 met 10% verlagen. De meerderheid van de raad vond het hiervoor te vroeg. Graag hadden wij ook de hoge rioolheffing willen verlagen voor bedrijfsgebouwen, scholen, dorpshuizen, sportgebouwen enz. Sinds de fusie betalen zij honderden tot duizend euro meer vanwege een andere heffingsmethode. De VVD gaat bij de begroting in november een nieuwe poging wagen. Ook het onterecht doorberekenen van BTW in de afvalstoffenheffing is ons een doorn in het oog: uw tarief is hierdoor hoger dan in andere gemeenten. Dat moet eruit.

In dezelfde raadsvergadering stemde een meerderheid voor het voorstel van VVD, D66 en PvdA om de koopzondag in de hele gemeente toe te staan. Voortaan mogen ondernemers zelf bepalen of zij hun winkel wel of niet opendoen. Dat zou tijd worden.

Meer informatie: www.medemblik.vvd.nl

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.