15.4 C
Medemblik
8 juli 2020 16:10
Medemblik Actueel.

GGZ start curcus kinderen van ouders met psychiatrische problemen

GGZ-NHN logo

West-Friesland – In het najaar start in Schagen een cursus voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen. GGZ Noord-Holland-Noord organiseert in samenwerking met Triversum een cursus voor kinderen van ouders met psychiatrische problemen. Tijdens deze cursus vinden kinderen herkenning, begrip en steun en leren zij om te gaan met de moeilijke situatie thuis en de reacties uit hun omgeving.

De eerstvolgende cursus start in het najaar, kinderen kunnen nu al worden aangemeld.

Kinderen van ouders met psychiatrische problemen (KOPP) kunnen zich door de problemen thuis onzeker, angstig of schuldig voelen. Ook zullen deze kinderen niet altijd begrijpen wat er thuis aan de hand is. Soms nemen kinderen ook taken van de ouder over, waardoor hij/zij dan vaak niet meer aan zichzelf toe komt. Voor deze kinderen is het goed om te praten met anderen die in dezelfde situatie zitten.

Bij voldoende belangstelling start op vrijdag 13 september van 14.30 uur tot 16.00 uur een cursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit de regio Schagen. De activiteiten tijdens de groepsbijeenkomsten variëren van samen iets leuks doen tot het uitwisselen van ervaringen en praten aan de hand van thema’s. De groepen zijn preventieve groepen en geen therapiegroepen.

Informatie en aanmelding
Belangstellenden kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen met GGZ Noord-Holland-Noord, mw. M. Morsink via telefoonnummer: 0224 21 13 11 of e-mail: m.morsink@ggz-nhn.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?