22.1 C
Medemblik
15 augustus 2020 15:07
Medemblik Actueel.

300 leerlingen schrijven samen 1 boek

300 leerlingen schrijven samen 1 boek
300 leerlingen schrijven samen 1 boek

West-Friesland – Vanaf 13 september schrijven 300 basisschoolleerlingen van 12 scholen één boek. Samen met de Hoornse kinderboekenschrijver André Nuyens gaan zij aan de slag met het verhaal van Dirck-Jan Coenszoon. Dirck-Jan is een fictieve, bikkelharde handelaar die vanuit de Gouden Eeuw – per ongeluk – in onze tijd terechtkomt.

Tijdens zijn avontuur langs de Westfriese Omringdijk stuit hij op veel taalproblemen. Onze taal is namelijk anders dan vier eeuwen geleden. Houdt Dirck-Jan zich staande? Dat zullen we alleen weten als u doneert!

Het doel is om kinderen te laten spelen met taal. Ruim 25% van alle leerlingen verlaat de basisschool met een leesachterstand. Daar kunnen we samen iets aan doen! Door het verhaal van Dirck-Jan tot leven te brengen komen leerlingen op een creatieve manier in aanraking met lezen en schrijven. Het verhaal van Dirck-Jan wordt geschreven door leerlingen uit groep 8 van basisscholen rond de Westfriese Omringdijk. Samen schrijven zij het verhaal voor de kleuterklassen.

Doneert u ook?

We willen ook ú vragen te doneren. Want u bent vast net zo benieuwd als wij hoe het met Dirck-Jan zal aflopen! En natuurlijk krijgt u er iets voor terug. Tot en met 15 september staat het project op www.voordekunst.nl. Boekestafette hoopt hiermee een bedrag van 15.000 euro op te halen om het project te realiseren.

Volg het project op Facebook.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?