Ongevallen met scootmobiel neemt toe

scootmobielongeval

Medemblik|Novum – Het aantal mensen dat gewond raakt na een ongeluk met een scootmobiel is in de afgelopen jaren flink gestegen. In vier jaar tijd nam het aantal slachtoffers toe van twaalfhonderd naar tweeduizend in 2011. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. De meeste ongelukken gebeurden doordat voertuigen met bestuurder en al omvielen.

In de meeste gevallen gaat het om eenzijdige ongevallen. Scootmobielen kantelen bijvoorbeeld in een bocht of op een ongelijk wegdek als de bestuurder tegen een stoeprand rijdt. Verder liepen veel mensen letsel op door een bedieningsfout door niet goed te sturen of per ongeluk het gas in te drukken in plaats van de rem.

Van de slachtoffers wordt een op de drie in het ziekenhuis opgenomen. Iets meer dan de helft van hen was vrouw en twee op de drie 65 jaar of ouder. Twee derde lijdt bovendien aan overgewicht.

Binnen de gemeente Medemblik is ook een duidelijke stijging van het aantal ongevallen merkbaar waarbij scootmobielen zijn betrokken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.