Vier-handig orgelconcert in de Werenfriduskerk Wervershoof

Gerrie Meijers en Christine Kamp

Wervershoof|Ingezonden bericht – Op zondag 14 juli zullen Christine Kamp en Gerrie Meijers een vier-handig orgelconcert verzorgen in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof.

Het duo heeft in de loop der jaren al een mooi repertoire aan orgelmuziek voor vier handen opgebouwd. Zij treden dan ook regelmatig her en der hiermee op. Op het programma  van 14 juli staan werken van Mendelssohn, Höpner, Bach en Moszkowski.

Gerrie Meijers studeerde orgel – bij Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop – en piano – bij Arthur Hartong en Jacques Hendriks – aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Zij behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus(met onderscheiding.
Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Bij Tan Crone volgde zij cursussen liedbegeleiding.

Met Wieke Ubels(sopraan),  Cecile Roovers(alt/mezzo en actrice) en Annette Stallinga(alt)  vormt zij min of meer vaste duo’s. Een vierhandig duo is zij samen met  organiste/pianiste Christine Kamp.

Gerrie Meijers is organiste van de Remonstrantse Kerk te Haarlem, pianiste bij KCOV-Excelsior in Amsterdam, Het Hoofdstadkoor, Min Ghesellen en Het Bachkoor Holland.  Als freelancer werkt ze met grote regelmaat bij Holland Opera(voorheen Xynix-opera), Stichting Vocaal Talent Nederland en het Haags ad Hoc.
Zij concerteert in binnen- en buitenland en maakte diverse radio- en c.d.opnamen.  Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres”  ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.

Christine Kamp (Strasbourg 1966) studeerde orgel aan het Sweelinck  Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman; zij studeerde piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zich naast kerkmuziek ook specialiseerde in kamermuziek en liedbegeleiding bij Thom Bollen.

Christine Kamp volgde meestercursussen bij György Sebok en Marie-Louise Jaquet-Langlais. Ook verschenen twee cd’s met Duitse romantische orgelwerken. De opnamen werden gemaakt op het Sauer-orgel (1915) van de evangelische Stadtpfarrkirche in Hermannstadt (Sibiu) Roemenië.
Christine Kamp trad als soliste o.m. op in het Concertgebouw in Amsterdam, het Festival Oude Muziek te Utrecht, de Bavokerk in Haarlem en de St. Clotilde in Parijs.

In 2006 was zij solist in de Nederlandse première van de Pièce Symphonique van Louis Vierne met het orkest Holland Symfonia o.l.v. Ermanno Florio. In 2002 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur onderscheiden met een zilveren medaille door het genootschap “Arts-Sciences-Lettres” te Parijs. In 2008 werd haar de Weesper Cultuurprijs toegekend.

Het concert begint om 14.30 uur. Toegang E 1,– met na afloop deurcollecte. Eveneens na afloop gelegenheid onder gratis kop koffie/thee de beide organistes te spreken.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.