11.8 C
Medemblik
25 september 2020 20:43
Medemblik Actueel.

Scholieren knappen kinderafdeling Westfriesgasthuis op

kinderafdeling Westfriesgasthuis
kinderafdeling Westfriesgasthuis

Hoorn – Leerlingen van het Tabor College hebben de kinderafdeling van het Westfriesgasthuis opgevrolijkt met zelfgemaakte kunstwerken.

Schilderen en figuurzagen
Onder begeleiding van docenten van de afdeling Bouwen, Wonen en Vormgeven hebben zo’n zestig leerlingen zes weken lang gewerkt aan verschillende projecten. Het resultaat mag er zijn. Zo hangen er op de gang bij de kinderdagbehandeling nu bekende figuren uit kinderboeken, onder andere een gefiguurzaagde Winnie de Pooh en Maya de Bij. Ook hangen er op diverse kinderkamers kleurige, zelfgemaakte schilderijen.

Trotse scholieren
De scholieren uit het derde en vierde leerjaar van de locatie d’Ampte zijn trots dat hun creaties de kinderafdeling in het ziekenhuis versieren. Ook de docenten zijn zeer te spreken over het eindresultaat. Zij hebben met hun collega’s zelfs een deel van hun salaris vrijwillig afgestaan om dit project te kunnen financieren.
Welkom initiatief
Unithoofd van de kinderafdeling Ine de Jonge is heel blij met het initiatief van het Tabor College. “Totdat de nieuwbouw klaar is, zitten we verspreid over diverse verdiepingen van het ziekenhuis. Dit soort acties om onze ruimtes gezelliger te maken voor onze jonge patiëntjes en hun bezoekers zijn ontzettend welkom.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?