Medemblik Actueel.

Algemeen

CBS de Wegwijzer Opperdoes gaat tweetalig les geven

tweetalig les
tweetalig les

OpperdoesSteeds meer basisscholen bieden een vorm van tweetalig onderwijs aan. In oa Opperdoes doet CBS De Wegwijzer hier aan mee en gaat vanaf groep 1 behalve in het Nederlands ook in het Engels lesgeven.  De school begint met 60 minuten per week engelse les.

Maar ook OBS de Plaats in Abbekerk en Obs de Vijzel gaan minimaal 30 minuten per week engelse les geven aan hun leerlingen vanaf groep 1.  In de kern Medemblik zijn, nog, geen scholen bekend die ook engelse les gaan geven aan hun leerlingen.

Basisscholen mogen vanaf het nieuwe schooljaar hun leerlingen vanaf groep 1 vier uur per week lesgeven in het Engels. Tot dusver mochten leerlingen pas vanaf groep 7 Engelse les krijgen meld RTL nieuws op haar website.

Dat heeft staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker besloten na een succesvolle proef op duizend basisscholen. In het experiment kregen kinderen bijvoorbeeld gymnastiek of aardrijkskunde in het Engels.

“Jonge kinderen hebben het vermogen om spelenderwijs een vreemde taal op te pikken. Dat is een kans die we niet moeten laten liggen. Het is zonde als leerlingen pas in groep 7 beginnen met Engelse les, zoals nu op de meeste scholen het geval is”, aldus Dekker.

De Rotterdamse school Passe Partout deed mee aan het experiment. Kinderen en ouders zijn enthousiast.

“Ouders kiezen welbewust voor onze school omdat we lessen in het Engels aanbieden”, zegt directeur Ronald Pieck. De kinderen worden volgens hem zo beter voorbereid op de toekomst.

Dekker begint vanaf volgend jaar ook aan een nieuwe proef waarbij op twintig basisscholen de helft van de lessen in het Engels zullen plaatsvinden.

 

 

Reageren via facebook