Brandwondencentra vol door onveilige barbecuers

Brandwondencentra vol door onveilige barbecuers

Medemblik – De brandwondencentra in Nederland hebben de handen deze week vol aan mensen die gewond zijn geraakt tijdens het barbecuen. In de afgelopen dagen liepen meerdere mensen zeer ernstige brandwonden op doordat ze bijvoorbeeld spiritus op de gril gooiden. Dat schrijft Spits woensdag.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Brandwondenstichting kon het brandwondencentrum in Groningen de drukte in het afgelopen weekend bijna niet aan. “Alle bedden zijn daar bezet en er moesten extra mensen opgeroepen worden om de slachtoffers meteen te kunnen opereren”, aldus de zegsvrouw.

“In totaal zijn er in heel het land afgelopen weekend tien patiënten met zeer ernstige brandwonden opgenomen. Dat is echt heel veel. Meestal komt het helemaal niet voor”, aldus de de stichting in de krant.

De zomer is net als december een traditioneel piekmoment voor de drie brandwondencentra. Ieder jaar raken ongeveer 75 mensen ernstig verbrand door steekvlammen veroorzaakt door brandbare vloeistoffen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.