14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 05:03
Medemblik Actueel.

Regionale Uitvoeringsdienst komt in Hoorn

Regionale Uitvoeringsdienst
Regionale Uitvoeringsdienst

Hoorn – De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord krijgt haar kantoor in Hoorn aan het Dampten. Deze organisatie verzorgt vanaf 1 januari 2014 voor alle gemeenten in Noord-Holland Noord de milieutaken.

De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD) wordt gevormd door de provincie Noord-Holland en 19 gemeenten in de regio Noord-Holland Noord. De dienst voert in opdracht van deze gemeenten en de provincie milieutaken uit. De huidige drie milieudiensten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland gaan op in de nieuwe RUD. In de organisatie komen zo’n 140 medewerkers te werken voor een gebied dat zich uitstrekt van Castricum, Enkhuizen tot aan het puntje van Texel. De organisatie richt zich vooral op de 17.000 bedrijven en instellingen in dit gebied. Op 1 januari 2014 trekt de RUD in het pand aan het Dampten .

Landelijke ontwikkeling
Overal in Nederland worden Regionale Uitvoeringsdiensten opgericht. Streven is dat er landelijk ongeveer 28 uitvoeringsdiensten komen. De doelstelling hierbij is om de kwaliteit van de uitvoering van de milieutaken op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving te verbeteren. Bedrijven krijgen met de organisatie te maken bij het aanvragen van een omgevingsvergunning of het doen van een melding. Daarnaast hebben bedrijven te maken met milieu- inspecteurs, die controleren of de bedrijven zich aan de regels houden.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?