11.9 C
Medemblik
13 juli 2020 03:48
Medemblik Actueel.

Kasteel Radboud stempelpost tijdens Ronde van de Westfriese Omringdijk

ronde_van_wfo_600

Medemblik – Zondag 14 juli vindt de 3e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. Kasteel Radboud zal dit jaar voor het eerst fungeren als stempelpost van deze toertocht.

Zo’n 1500 fietsers kunnen even op adem komen bij het oudste monument aan de historische Westfriese Omringdijk. Kasteel Radboud is trots dat het een prominente rol mag spelen in deze fietstocht over de monumentale dijk.

Vier locaties, drie routes
Organisator Le Champion heeft tochten uitgezet voor prestatie- en recreatiefietsers over de hele dijk (130 kilometer) of over deeltrajecten van 30 of 60 kilometer. Gestart kan worden in vier plaatsen langs de route: Kolhorn, Alkmaar, Hoorn en Venhuizen. Alle deelnemers aan de langste afstand komen voor een stempel bij Kasteel Radboud. Daarnaast gaat de 60 kilometer tocht vanuit Venhuizen op en neer naar Medemblik.

De eerste fietsers worden aanstaande zondag rond 9.00 uur verwacht, terwijl de laatste fietsers rond 14.00 uur een stempel komen halen. Het kasteelterrein is de hele dag vrij toegankelijk, ook voor bezoekers. Kasteel Radboud is speciaal voor de recreatieve fietsers geopend vanaf 11.00 uur. Alle deelnemers krijgen een 20% kortingskaartje, zo kunnen op de dag zelf of in de toekomst het kasteel ook van binnen bekijken.

Nieuwe klassieker
De Ronde van de Westfriese Omringdijk is één van de nieuwste fietsklassiekers bij Le Champion. Met zijn 800 jaar is de Westfriese Omringdijk een van de oudste dijken van ons land en de enige dijk ter wereld die tot monument is uitgeroepen. Vanuit historisch en geografisch oogpunt kan Kasteel Radboud eigenlijk ook niet ontbreken in dit spektakel!

Kasteel Radboud als decor
In april fungeerde Kasteel Radboud als stempelpost voor de Ronde van Noord-Holland. Het enthousiasme onder de deelnemers over de locatie was zo groot dat direct de afspraak is gemaakt om ook tijden de Ronde van de Westfriese Omringdijk als stempelpost te fungeren. Horecapartner Radboud Events zorgt wederom voor de catering op de verzorgingspost, waardoor het de fietsers aan weinig zal ontbreken.

De Stichting Kasteel Radboud wil het kasteel (inclusief binnenplaats en slotgracht) vaker laten fungeren als decor van evenementen. Op die manier kunnen meer mensen genieten van de ligging en uitstraling van het enige kasteel van West-Friesland. Daarnaast komen bezoekers op een andere manier met Kasteel Radboud in aanraking. De Ronde van de Westfriese Omringdijk past perfect bij deze ambitie.

Meer informatie
Inschrijven voor de fietstocht kan alleen nog op zondag 14 juli zelf, bij de startlocaties. Voor meer informatie over de Ronde van de Westfriese Omringdijk zie www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?