22 C
Medemblik
9 augustus 2020 05:16
Medemblik Actueel.

College onderzoekt mogelijkheid vrije koopzondagen

zondagsopen

Medemblik – College onderzoekt mogelijkheid vrije koopzondagen. Winkeliers moeten zelf bepalen of zij hun winkel op zondag willen openen en verdere beperkingen in de verordening moeten zoveel mogelijk worden geschrapt. Dit staat in de motie die op 4 juli is ingediend tijdens de raadsvergadering.

Voorstel in september

Het college komt in september met een voorstel dat tegemoet komt aan de motie. Er wordt onderzocht of het voorgestelde op alle punten werkbaar is. Totdat het besluit genomen is, is de huidige verordening van kracht.

Uitzondering kern Medemblik

Voor de kern Medemblik is een toeristische bepaling van toepassing, waardoor de winkels al elke zondag open mogen. Vooral winkels in de binnenstad en de supermarkten maken hier gebruik van.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?