Medemblik Actueel.

Algemeen

Wat te doen bij hitte?

Belangrijke-tips-bij-een-hittegolf

Medemblik – Er is een aanzienlijke groep mensen voor wie langdurige hitte een bedreiging voor de gezondheid vormt. Vooral ouderen (65+), kinderen en mensen met een long- of hartaandoening hebben last van hoge temperaturen.

Bij hoge temperaturen vindt koeling van het lichaam voornamelijk plaats door verdamping van transpiratievocht. Daarom is het belangrijk om veel te drinken. Bij oudere mensen is de dorstprikkel verminderd. Voor deze groep mensen is het daarom extra belangrijk in de gaten te houden dat zij goed drinken.

Laat kinderen nooit alleen achter in een auto, zeker niet bij hitte.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij de GGD Hollands Noorden, tel.: (088) 01 00 535. Indien nodig wordt ondersteuning verleend. Nadere informatie vindt u op de speciale website over hitte van het RIVM.

Wat te doen als het warm wordt

Reageren via facebook