Medemblik Actueel.

Algemeen Medemblik

Appartementen in voormalig gemeentehuis Andijk

DSC02705

De verkoop sluit naadloos aan op de huurperiode met het bedrijf Pop Vriend Seeds waaraan de gemeente het pand tot 1 juni 2014 heeft verhuurd. Wethouder Kasper Gutter is blij met de verkoop: “Hiermee krijgt het gebouw, dat op een centrale plek in Andijk ligt, een mooie nieuwe bestemming.”

Voorspoedige verkoop

Bij de start van de nieuwe gemeente Medemblik op 1 januari 2011 waren er vijf gemeentehuizen in bezit die niet meer werden gebruikt: Medemblik, Wognum, Noorder-Koggenland, Andijk en Wervershoof. De voormalige gemeentehuizen van Noorder-Koggeland, Wervershoof en Wognum zijn allemaal verkocht en herontwikkeld. Door de verkoop van het gemeentehuis van Andijk is alleen nog het gemeentehuis van Medemblik in de verkoop.

Jos Botman is blij dat hij het pand heeft verworven. “Er is vraag naar appartementen, die zijn er in Andijk niet zoveel. Positief is ook dat het gebouw op loopafstand ligt van de winkels.” Botman gaat op eigen kosten tien parkeerplaatsen realiseren aan de kant van het Kleingouw. Aan de kant van de Middenweg legt de gemeente acht parkeerplaatsen aan.

Reageren via facebook