15.6 C
Medemblik
6 juli 2020 14:05
Medemblik Actueel.

Het leukste museum voor kinderen is echt alle dagen voor iedereen leuk!

bakkerijmuseum

Medemblik – Het enthousiasme, de kennis en kunde van de bevlogen bakkers en de gastvrijheid van de vriendelijke vrijwilligers van het bakkerijmuseum leverde in korte tijd al drie prijzen op: leukste Kindermuseum 2012, de Westfrieslandprijs 2012 en tweede leukste Familiemuseum 2013.

Het wordt gewaardeerd, de oude winkel, de bedrijvige bakkerij en alle demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zo is te beleven hoe het gemaakt en verwerkt wordt, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten én zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen steken en de bakker helpen. Omdat veel kinderen dat al weten en terug willen komen maken ze het in de zomervakantie nog leuker. Er zijn maar liefst vier verschillende activiteiten; Vlinder en rups maken met marsepein, je eigen leeftijd in koek, lolly’s maken of een piratenpuzzeltocht met een smakelijke schat. Bijna elke dag iets anders…

Maar voor volwassenen is het ook hét adres voor een lekkere en interessante workshop in een bijna vergeten historische bakkerstechniek!

In de vakantie dagelijks van 11 tot 17 uur geopend

Bakkerijmuseum ‘de oude bakkerij’ www.deoudebakkerij.nl 0227-545014

Reageren via facebook