Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht maandag 1 juli – zonnig maar ook kans op bewolking

Medemblik – De komende week kunnen we het beste omschrijven als typisch Hollands zomerweer. De eerstkomende dagen is het vrij zonnig en droog. Daarna volgen weer een paar dagen met wat meer bewolking en regen. Vanaf vrijdag neemt de kans op wat standvastiger zomerweer toe.

Vanochtend begint de dag op veel plaatsen met een vriendelijke ochtendzonnetje en enkele wolkenvelden.

wolkenvelden
wolkenvelden

Vanmiddag neemt de bewolking vanuit het westen wat meer toe. In het noorden kan later op de dag een enkele spat regen vallen, maar het zal weinig van naam hebben. In het midden en het zuiden blijft de zon af en toe tevoorschijn komen. Er staat een matige westenwind. Daarbij wordt het 17 graden in het noordwesten, 21 graden in een strook over het midden van het land en 23 tot lokaal 24 in het zuidoosten.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De minima liggen 9 en 11 graden.

Morgen liggen we onder invloed van een rug van hogedruk. Het belooft daarom een prima zomerdag te worden. Er is regelmatig ruimte voor de zon, pas later op de dag neemt het aandeel bewolking wat toe. De maxima komen uit tussen 20 en 25 graden.

Woensdag trekt vervolgens een regengebied over het land. Daaruit gaat het enige tijd regenen. De meeste neerslag valt in het noorden. De temperatuur blijft goed met 20 tot 22 graden. Ook donderdag blijft het niet droog. Hier en daar valt wat regen bij opnieuw een graad of 20.

Vanaf vrijdag lijkt het zomerweer wat standvastiger te worden.(Weeronline)

Reageren via facebook