14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 07:11
Medemblik Actueel.

Middeleeuwse kookworkshop Kasteel Radboud

Middeleeuwse kookworkshop

Medemblik – Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2013 vindt onze bekende middeleeuwse kookworkshop plaats :dé gelegenheid om zelf een middeleeuwse maaltijd te koken! Er wordt gestart met een lezing over de middeleeuwse keuken.

In deze lezing komen ver-schillende onderwerpen aan bod: Wat at men wel en wat niet? Hoe zat het met vastendagen? Welke specerijen waren beschikbaar? Ook wordt aandacht besteed aan keukengereed-schappen en etiquette.

Na de lezing gaat u zelf aan de slag; koken onder begeleiding van de kok op open vuur met authentiek gereedschap. De gebruikte re-cepten stammen uit de 14e en 15e eeuw. U ontvangt een bundel recepten in hedendaags Nederlands. Aan het einde van de dag wordt de smakelijke maaltijd gezamenlijk genuttigd.

De workshop wordt gegeven door Het Verbond van Christophorus.

Opgeven voor deze workshop kan via info@kasteelradboud.nl  of  info@verbondvanchristophorus.nl.
Telefonisch kan ook: 0227-541 960

Er is één workshop op de zaterdag en één op de zondag. We starten om 11.30 uur en eindigen om ca. 17.00 uur.

Reageren via facebook