16.6 C
Medemblik
9 juli 2020 12:54
Medemblik Actueel.

EK-goud inline-skater Irene Schouten

EK Inline skating

Andijk|ANP – Irene Schouten kon niet op meer hebben gehoopt dan ze kreeg. De jonge Noord-Hollandse bleek in het tactische onderdeel punten-/afvalkoers de beste van allemaal en kreeg het goud omgehangen met uiteindelijk vijf punten voorsprong op de nummer twee.

”Ik wist totaal niet hoeveel punten ik halverwege had”, reageerde ze blij. ”Maar toen ik zag dat er acht punten voor de nummer 205 waren en ik nog eens goed keek of dat mijn startnummer was, wist ik dat ze me niet meer in konden halen.”

De winst kwam mede tot stand doordat Manon Kamminga en Elma de Vries het peloton goed konden afstoppen. ”Ze hebben schitterend voor me gereden. We hebben echt de beste ploeg hier”, jubelde Schouten.

De Vries werd uiteindelijk vierde, nipt buiten het podium. Kamminga kwam ten val en viel later uit. Eerder strandde de winnares van het goud op de afvalkoers al in de halve finales van de 500 meter.

 

EK Inline skating

Foto: ANP

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?