Medemblik Actueel.

Sport

Eerste ONK punten voor Rob Hartog tijdens Dutch TT Assen

Eerste ONK punten
Eerste ONK punten

Abbekerk|Assen – Rob Hartog heeft zijn eerste ONK punten van het seizoen weten te scoren tijdens de Iveco TT Assen. De coureur uit het NIWA Racing Team wist op een 8e plaats te finishen in de Supersport race. Tijdens de TT van Assen, waar in totaal 131.000 bezoekers door de poorten zijn gegaan, vonden voorafgaand aan de race twee kwalificaties plaats op donderdag en vrijdag. Tijdens de eerste kwalificatie eindigde Hartog als 10e. Tijdens de tweede kwalificatie verbeterde hij zijn rondetijd met 0,5 sec, maar dit leidde niet tot een verbetering in positie.

“De kwalificaties zijn niet helemaal soepel verlopen. Ik voelde me niet helemaal topfit waardoor ik donderdag niet lekker mijn rondjes kon rijden. Op vrijdag ging dit al een stuk beter, maar lukte het niet om vrij baan te hebben en net dat ene rondje eruit te persen. Desondanks is de 10e plaats niet een onmogelijke uitgangspositie en weet ik dat ik met een goede start wat naar voren moet kunnen komen.” 

Op zaterdag startte de race van het ONK Dutch Supersport direct na de MotoGP. Met het mooie weer bleven dan ook veel motorsport fans op de tribunes zitten. Na het doven van de rode lichten kwam Rob goed weg en wist hij meteen al wat plaatsen op te schuiven. Echter twee momentjes tijdens de openingsronden weerhielden hem ervan om de kopgroep te volgen.

“Mijn start was goed maar helaas schakelde ik voor de Strubben in zijn neutraal waardoor ik meteen weer een aantal plaatsen moest prijsgeven. Ik ging direct in de achtervolging en zag het gat naar de kopgroep kleiner worden. Een ronde daarna ging het bijna mis en verloor ik bijna de voorkant. Hierdoor had ik minder vertrouwen en was er meteen weer een gaatje. Het lukte me niet meer om deze te dichten. In de loop van de race kwam ik op de 8e plaats te liggen en volgde er mooie gevechten. Ik moest hard knokken voor deze positie maar dat was gelukt. Na de eerste twee races is dit een goed resultaat. Maar ik weet dat er meer in het vat zit!” 

De volgende ONK race vindt plaats over twee weken in Zolder (Belgie). Voorafgaand zal er door het NIWA Racing Team nog twee dagen getraind worden op dit nog onbekende circuit. Tevens vindt op 10 juli de circuitdag van Against Cancer plaats op het TT-Circuit in Assen, waar Rob voor de tweede maal aan zal deelnemen. Deze dag is exclusief voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. Die dag mag het hele gezin mee achterop snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks, en word het gezin een dag in het zonnetje gezet. “Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker.”

Reageren via facebook