Het failliet van de romantische markten in Medemblik

weet u nog

Medemblik – Bent u ook gisteren nog wezen kijken op de allereerste romantische markt in Medemblik voor dit jaar? Ja ? En vertel eens eerlijk wat u er van vond. Hoe vond u die glasblazer die van een mix van zand en water de mooiste dingen kan maken, hoe vond u de overige oude ambachten die op het overvolle van Houwelingenpark te bekijken waren.

Even terug naar de realiteit. Na de afgang van 2012 waar wij het al eens eerder over hebben gehad, hadden wij nu goede hoop om bij het betreden van de Begijnhof een echte ouderwetse romantische markt te zien. Maar de domper kwam mogelijk nog harder aan dan vorig jaar.

Een tiental stalletjes met wat prullaria die je ook op de eerste de beste kofferbak/rommelmarkt tegenkomt, een stalletje met, wel overheerlijk, hele grote aardbeien, de draaimolen van Pijper op het einde van de Begijnhof en dat was het dan wel weer.

Als Medemblik op deze manier de toeristen moet trekken en vast moet blijven houden dan kun je beter een slot op Medemblik hangen wat de toerist komt hier dus geen tweede keer naar kijken.

Met goede moed zullen we aankomende zaterdag weer gaan kijken of er enige verbetering is merken maar de moed zinkt ons nu al diep in de schoenen.  Een oproep aan de mensen van De Stem….

Geef ons gewoon onze romantische markt terug waar kinderen met open monden naar de glasblazers keken, waar de smid nog ouderwets de roet achter zijn oren had zitten, waar de damens van de kantklosvereniging lieten zien hoe het echt moest, waar mensen in oude kledij liepen. Waar je gewoon de hele dag vermaakt werd. Zo moeilijk is dit toch niet en als dit wel het geval is wordt het dan niet eens tijd om plaats te maken voor fris bloed, nieuwe ideeën, betere aanpak.

Neem de klachten die wij weer hebben gehoord eens serieus en wimpel ze niet af op de zoveelste nieuwe organisator van dit gebeuren.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.