Heropening Stoommachine Museum

_MG_4439

Medemblik – Het gebouw “De Vier Noorder Koggen”, waarin het stoommachinemuseum gevestigd is, opent weer haar deuren. De restauratie van het uit 1869 stammende gemaal is voltooid en heeft ervoor gezorgd dat er straks ook weer bemaald kan worden.

Vanaf 1976 is het stoomgemaal “De Vier Noorder Koggen” zelden in gebruik. Sinds 1975 staat het gebouw op de monumentenlijst. Om het gemaal te behouden en een nieuwe functie te geven wordt het stoommachinemuseum erin gevestigd in 1985. Hierin staan een aantal unieke machines die nog in werkende staat kunnen worden getoond.

De werkzaamheden van het totale plan zijn nog niet geheel afgerond. Op het achterterrein komt nog een machinetuin en er wordt ook nog een nieuw depotgebouw gerealiseerd.

[wppa type=”slideonlyf” album=”15″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.