Bouw in greep recessie, maar timmerdorpen floreren

timmerdorpen

Medemblik – Een record aantal kinderen in Noord-Holland Noord zaagt, timmert en bouwt dit jaar mee aan de timmerdorpen die in de grote vakantie worden gehouden. De teller staat met zo’n 11.000 aanmeldingen op 1.000 kinderen meer dan vorig jaar, zo laat brancheorganisatie Bouwend Nederland weten.

In totaal heeft Bouwend Nederland dit jaar 68 timmerdorpen in Noord-Holland Noord onder haar hoede. Van alle dorpen vindt zo’n 95 procent plaats in de zomervakantie en een klein deel in het voor- en najaar.

Alle deelnemende kinderen krijgen via een contactpersoon van het timmerdorp of via een lidbedrijf van Bouwend Nederland een techniekbrochure. De brochure is tot stand gekomen in samenwerking met ESPEQ, het opleidingscentrum voor de bouw in Heerhugowaard. In de brochure staat een puzzel. Onder degenen die de juiste oplossing vinden worden drie spacescooters verloot.

Alle timmerdorpen krijgen van Bouwend Nederland een cadeaubon ter waarde van € 100. Zij kunnen hiervoor gereedschap kopen bij Eiland de Wild. Dit bedrijf doet hier nog eens 10 procent bovenop.

Bouwend Nederland is de drijvende kracht achter de timmerdorpen. Tijdens deze ‘timmerweken’ worden kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en leren zij bouwen én samenwerken bij het bouwen. Samen bouwen zij een dorp van houten hutten. Bouwend Nederland ziet de timmerdorpen ook als een eerste kennismaking van kinderen met de bouw en met techniek. De bouw heeft in de toekomst grote behoefte aan jonge vaklieden als gevolg van de vergrijzing.

Alle informatie over de dorpen is te vinden op www.timmerdorpen.nl

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.