23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:03
Medemblik Actueel.

Boekje Topdorpen laat zien waar dorpen groot in zijn

DSC02687

Medemblik – Voorzitter van de Vereniging van Kleine kernen Noord Holland Trudy Steenbergen heeft donderdag 27 juni aan wethouder Dirk Kuipers en kernconsulent Minke Jellema het boekje ‘Topdorpen’ overhandigd. Het boekje laat 23 initiatieven van dorpen uit Noord Holland zien waar de bewoners met vrijwilligerswerk een succesvol project of activiteit hebben gerealiseerd. 

In 2012 heeft de Vereniging voor Kleine kernen in Noord Holland een wedstrijd gehouden. Dorpen konden meedingen naar de titel Topdorpen als zij een succesvol project of activiteit hadden gerealiseerd. Op het PlattelandsParlement van november 2012 is de uitslag bekend gemaakt. De titel Topdorp is gegaan naar vier inzendingen die volgens de jury de meest inspirerende bijdrage hebben geleverd.

Na de uitreiking vroeg de vereniging zich af ‘Is dit het nu’? In overleg met de provincie heeft zij toen besloten om de 23 initiatieven te bundelen. Ter inspiratie om onder andere in deze tijden van bezuinigingen te laten zien waar een dorp groot in is.

Het boekje staat op de website van de gemeente Medemblik onder www.medemblik.nl > over de gemeente>kernconsulent.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?