12.4 C
Medemblik
8 juli 2020 01:14
Medemblik Actueel.

60 jaar lief en leed, van Rotterdam tot Medemblik

_MG_4275

Medemblik – Meneer en mevrouw Van Hattum-Wesemann. Ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dit prachtige jubileum in Medemblik. Buurvrouw Broekema vertelt….

Interview door Mieke Koomen.

Geboren en getogen Rotterdammers. Ze ontmoetten elkaar daar, trouwden en beleefden er de eerste decennia van hun huwelijk. De heer Van Hattem was automonteur, maar wilde wat anders. Hij leerde en werkte zich een weg naar verzekeringsinspecteur. Dit vak beoefende hij vele jaren met groot plezier. Mevrouw Van Hattum werkte in haar jonge jaren in een naaiatelier. Na hun trouwen stopte zij met werken. Dat was toen heel gebruikelijk.

Opa en oma

Voor zijn werk verhuisden ze zo’n 28 jaar geleden naar Heerhugowaard. Daar troffen zij Carla Broekema en haar man als buren. Meer dan buren. ‘Het klikte meteen en we hebben vele mooie jaren samen gehad’, vertelt mevrouw Broekema. ‘Onze beide kinderen, inmiddels 27 en 23 jaar, werden er geboren. De buren waren als een opa en oma voor hen. Nu ze in Medemblik wonen, bezoek ik ze nog bijna elke donderdag. Dan neem ik ons kleinkind mee. Dan zijn ze weer een beetje opa en oma.’

Waterpark

De heer en mevrouw Van Hattem wonen in verzorgingshuis Waterpark van Omring. De gezondheid van beide liet het 3 jaar geleden dusdanig afweten dat ze niet meer op zichzelf konden wonen. Mevrouw Van Hattem heeft Alzheimer. Vrij plotseling verhuisden ze toen naar Medemblik. Niet een plaats waar ze ooit dachten te gaan wonen. Ze hebben er immers geen roots en/of kennissenkring. Maar nood breekt wetten en inmiddels zijn ze er goed gesetteld.

Hecht

Het koppel heeft geen kinderen gekregen, maar aan fijne contacten heeft het hen nooit ontbroken. ‘Elke week ga ik even op bezoek voor een bakkie koffie. Dan doe ik ook wat boodschappen of andere klusjes’, vertelt Carla Broekema. ‘Ze worden erg goed verzorgd en er zijn veel lieve vrijwilligers die ze mee nemen voor een wandeling door Medemblik. Toch doen ze dat maar weinig. Ze waren altijd veel op elkaar aangewezen. Ze zijn daardoor erg hecht. Het liefste zijn ze knus binnen, dichtbij elkaar. Dat is mooi om te zien.’

Burgemeester

Op maandag 24 juni kreeg het jubilerende koppel bezoek van burgemeester Streng. Ze voelen zich vereerd dat hun huwelijksjubileum in hun nieuwe woongemeente een dergelijke aandacht krijgt. Met twee zussen van het stel en enkele neven en nichten werd er een klein feestje gevierd. Bij navraag over de eerste ontmoeting kwamen twee verhalen naar boven. De vonk sloeg over bij dansles of in een Rotterdamse straat die er toendertijd om bekend stond dat jongelui elkaar daar troffen. Hoe dan ook, na ruim 60 jaar is de liefde onverminderd groot.

Carla Broekema blijft haar geliefde buren bezoeken. ‘Ze hebben altijd voor ons klaar gestaan. Nu kunnen we iets terug doen. En dat hebben ze verdiend!’

Wij feliciteren de heer en mevrouw Van Hattum van harte met het jubileum en wensen hen nog vele mooie jaren toe!

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?