12.8 C
Medemblik
29 mei 2020 02:07
Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 25 juni – koel, zon en wolken

Medemblik – We hebben met een behoorlijk koel weertype te maken wat veroorzaakt wordt door een noordwestelijke stroming. Uit die hoek worden wolkenvelden aangevoerd waar soms regen uit valt. Soms is er ruimte voor de zon. Komende dagen verandert er weinig in het weerbeeld.

Het wordt vandaag een overwegend droge dag waarbij er naast bewolking ook ruimte is voor de zon. Mocht er een buitje vallen dan maakt het oosten daar de grootste kans op. De temperatuur loopt op naar ongeveer 16 graden aan zee tot 19 in het zuidoosten van het land. Er staat een matige, boven de Wadden vrij krachtige noordwestenwind.

Vanavond en vannacht is het droog en trekken enkele opklaringen over het land. Het wordt minimaal 8 graden.

Morgen ontstaan gemakkelijk stapelwolken die met name in de oostelijke landshelft uit kunnen groeien tot buien. Tussen de buien door wordt het maximaal 18 graden en de wind blijft matig uit het zuidwesten waaien.

Donderdag blijft de buienkans aanwezig en schijnt de zon zo nu en dan. Onder invloed van een aantrekkende noordwestenwind blijft de temperatuur ondermaats voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna is het licht wisselvallig. Soms valt een beetje regen, maar er is ook zeker ruimte voor de zon. De maxima komen geleidelijk wat hoger uit en komen uit rond 20 graden. Daarbij zoekt de wind de westhoek op.

Reageren via facebook