Medemblik Actueel.

Nieuwstraat straks autovrij ?

Medemblik – Tijdens de bijeenkomst over de parkeerproblemen in de binnenstad van Medemblik was dit een veelvuldig gehoorde kreet. ‘sluit de Nieuwstraat maar af voor auto’s’ . Een grote groep Medemblikkers waaren in het Wapen van Medemblik bijeen gekomen om hier over te praten.

Maar tot echte besluiten of plannen waarmee de gemeente verder kan werd niet echt gekomen.  Afsluiting van de Nieuwstraat zal op veel verzet gaan stuiten en dan vooral van de middenstand.   De middenstand ziet de bevoorrading van hun winkels in gevaar komen. Een winkel als de Hema kan alleen vanuit de Nieuwstraat bevoorraad worden en bij afsluiting van de Nieuwstraat is dit niet meer mogelijk.

Al met al blijft het een hoofdpijn onderwerp die nog vele vergaderingen zal duren voor er uberhaupt een definitief en werkend plan komt.

Reageren via facebook