16.7 C
Medemblik
16 juli 2020 02:22
Medemblik Actueel.

Korenfestival Medemblik 2013 kent Limburgse winnaar!

Medemblik – Onder onverwacht goede weersomstandigheden kende het korenfestival een terechte winnaar bij het juryoptreden in het Zuid-Limburgse koor Magan uit Mechelen en namen zij tevens de dirigentenprijs mee naar het verre zuiden, terwijl de 9 dames van MiXXt uit Heerhugowaard de straatprijs wisten te veroveren.

Limburgse winnaar
Limburgse winnaar

Goede weersomstandigheden, spetterende modeshows door dansschool MOVES, een gezellige creativiteitsmarkt langs de Oosterhaven en vooral swingende en boeiende koren zorgden voor een zeer geslaagde editie van het korenfestival 2013 in Medemblik. Naast aandacht aan de prijswinnaars besteedde de voorzitter van de Stem, Bert de Jong, ook aandacht aan het vertrek van festivalvoorzitter Truus Pronk. Zij zette naar 13 jaren vrijwillige inzet een punt achter haar inspanningen.

 

De prijzen werden afgelopen zondag als volgt verdeeld:

Straatjury

  • 1). MiXXt-Heerhugowaard
  • 2). Four Winds-Oostwoud

Podiumjury:

  • 1) Vocalgroup Magan-Mechelen
  • 2) Four Winds-Oostwoud
  • 3) Popkoor Join’s Meeting-Wieringermeer

Dirigentenprijs:

  • Jo Smeets of the Vocalgroup Magan-Mechelen

[wppa type=”cover” album=”74″ align=”left”][/wppa]

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?