19.2 C
Medemblik
15 juli 2020 16:57
Medemblik Actueel.

Brommers en fietsen bij Huis van Oud in Wognum

Wognum – Oude brommers en fietsen zijn zondagmiddag 7 juli te bewonderen op het erf van het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum.

’s Morgens om 10.00 uur al start de Bromfiets Oldtimerclub West-Friesland een toertocht vanaf dit adres. De deelname hieraan is vrij, alle merken kunnen meedoen, de rit is circa 75 kilometer lang. In de loop van de dag komen de brommerfanaten weer terug op de Grote Zomerdijk.

Ronald Wester en John Grooteman zorgen dat er ’s middags diverse brommers en fietsen met hulpmotor op het erf staan, onder andere Berini en Solex. Ook ontbreken de Batavus, DKW RT motorfiets en Sparta niet. Harry de Haan uit Spanbroek brengt vier bijzondere fietsen naar het Huis van Oud. Van twee tot vijf uur is iedereen welkom om al dit moois te bekijken.

Op de stallen van het museum staat de expositie Op roet opgesteld. Het is een kleurig geheel van fietsen, wagens en koffers. In de vitrinekasten onder meer materiaal van garagebedrijf Kuip, miniatuurvoertuigen en kleinere reisartikelen. Fraaie foto’s verlevendigen het geheel.

  •  Het Huis van Oud is iedere zondagmiddag geopend van 14 tot 17 uur.
  • Adres: Grote Zomerdijk 33, Wognum. Entree 50 cent.
  • Groepen op afspraak: tel. 0229 573688.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?