Medemblik Actueel.

Weerbericht zondag 23 juni – buienmachine komt op stoom..

Medemblik – De buienmachine komt vandaag goed op stoom. De meeste buien vallen in het midden en noorden van het land. In het zuiden en oosten is het iets minder nat. Met maxima ruim beneden 20 graden is het koel voor de tijd van het jaar en de komende dagen komt daar geen verandering in.

Vandaag is het een komen en gaan van buien, lokaal is daarbij een klap onweer mogelijk. Tussendoor zijn er ook droge perioden en misschien breekt de zon dan even door. Bij een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind wordt het slechts 14 graden op de Wadden tot 18 in Limburg.

Vanavond en vannacht blijft de buienkans bestaan, hoewel ze geleidelijk wel wat minder actief worden. De temperatuur daalt vannacht naar een graad of 12.

Morgen start de dag met vrij veel bewolking en opnieuw enkele buien. In de loop van de dag neemt de buienkans af en uiteindelijk wordt het op veel plaatsen droog. Vooral in de kustprovincies weet de zon door te breken. De temperatuur komt uit tussen een schamele 15 graden aan zee en 17 in het oosten. Daarbij waait een matige, aan zee vrij krachtige (noord)westenwind

Dinsdag en de dagen daarna komen we onder invloed van een hoog ten zuidwesten van Ierland. Hierdoor wordt de buiigheid onderdrukt en komt de zon er vaker aan te pas. Helaas zit er wel een addertje onder het gras: het hoog veroorzaakt een vrij noordelijke stroming met lage temperaturen als gevolg. Het wordt tot en met vrijdag op veel plaatsen niet warmer dan 16-19 graden.

Screenshot_1

Reageren via facebook