Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 22 juni – koude start van de zomer

Medemblik – De astronomische zomer is gisteren van start gegaan, maar het weerbeeld werkt daar niet aan mee. De hitte van afgelopen week is verdreven en de temperatuur daalt naar benedengemiddelde waarden. Bovendien komen dit weekend regelmatig buien voor.

Vanochtend is er nog wat ruimte voor de zon, maar de bewolking wordt vanuit het westen steeds dikker. Vanmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met lichte regen. Bij een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind wordt het 16 graden aan de kust tot 22 in Limburg. Vooral vanmiddag kan de wind in de kustgebieden wat vlagerig zijn.

Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en zijn vooral in de avond perioden met buiige regen. De minima komen uit rond een graad of 12.

Morgen wordt het weerbeeld negatief beïnvloed door een lagedrukgebied ten westen van Nederland. Vrijwel de hele dag komen buien voor met daarbij kans op onweer. Tussendoor zijn korte perioden met wat zon. Met gemiddeld 18 graden is het veel te koel voor de tijd van het jaar. Daarbij waait een meest matige zuidwestenwind.

De dagen daarna neemt de neerslagkans geleidelijk wat af. Een hogedrukgebied positioneert zich ten westen van Europa en gaat buiigheid tegen. De positie van het hoog brengt ons echter wel aanvoer van lucht uit het noorden. De temperatuur blijft dan ook aan de lage kant, de 20 graden grens wordt met moeite bereikt.

Reageren via facebook