Weerbericht vrijdag 21 juni – Enkele buien

Medemblik – Er trekken vandaag enkele buien over het land en vooral de eerste helft van de dag komt veel bewolking voor. Vanmiddag wordt het droger en de zon breekt wat vaker door. De temperaturen lopen uiteen van 16 graden aan zee tot 20 in het zuidoosten van het land.

We hebben vandaag met een wisselvallig weerbeeld te maken. Er is vooral in de ochtend veel bewolking en er komen talrijke buien voor, in de middag is er wat meer zon en neemt de buienactiviteit geleidelijk af. Met een zuidwestenwind wordt vrij koele lucht aangevoerd. Het wordt hooguit 20 graden en er staat een matige tot vrij krachtige wind.

Vanavond is het eerst nog overwegend droog en zijn er enkele opklaringen. Vannacht neemt vanuit het westen de kans op een lichte regenbui toe.

In het weekend nestelt zich een lagedrukgebied boven de Britse Eilanden waardoor neerslaggebieden regelmatig Nederland weten te bereiken. Dit resulteert in een wisselvallig weerbeeld: een paraplu is dan ook geen overbodige luxe. De wind krijgt de neiging om de westhoek op te zoeken waarmee de luchtsoort nog een tikkeltje kouder wordt. Zaterdag nog een graad of 20, maar zondag stokt het kwik rond 17 graden. Voorlopig is er geen zicht op stabiel zomerweer.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.