10.1 C
Medemblik
29 mei 2020 02:23
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 20 juni – Toenemende kans op onweer

Medemblik – Er zijn veel wolkenvelden met plaatselijk wat zon. Vooral in het zuiden komen buien voor en is er kans op onweer. Vanmiddag neemt de onweerskans toe en kunnen in het hele land buien ontstaan. Tijdelijk kan het flink plenzen. Het wordt 20 graden aan de kust tot 26 in het oosten.

Vanochtend is er veel bewolking, maar plaatselijk kan even de zon doorbreken. Vooral in de zuidelijke provincies komen buien voor en daar kan ook een enkele onweersbui tussen zitten. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten.

Vanmiddag neemt de kans op onweersbuien vanuit het zuiden toe. Daarbij is kans op hagel, windstoten en plaatselijke wateroverlast. De temperatuur stijgt naar 20 graden aan de kust tot 26 graden in het oosten van het land. De wind gaat vanuit het zuiden langzaam draaien en zoekt geleidelijk de zuidwesthoek op.

Vanavond blijven we te maken houden met een aantal regen- en onweersbuien. Aan het eind van de avond en het begin van de nacht neemt de onweersdreiging in het zuiden af. In de nacht trekken de zwaarste buien naar het noorden. Wat (lichte) regen blijft wel mogelijk.

Morgen is het wisselvallig weer met wolkenvelden, af en toe zon en enkele buien. Het wordt 17 graden aan zee en in het binnenland kan het 20 tot 22 graden worden. Daarbij staat matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag passeert overdag een gebied met buien. Af en toe breekt de zon door en de middagtemperatuur komt een graadje lager uit.

Zondag wordt het waarschijnlijk niet warmer dan 16 tot 18 graden. De buienactiviteit neemt iets toe en de zon laat zich minder vaak zien.

De dagen daarna blijft het wisselvallig weer met regelmatig een bui. Aan de middagtemperatuur verandert weinig.

Reageren via facebook