16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:26
Medemblik Actueel.

Stoommachine museum Medemblik – Volstoom in de maanden juli en augustus!

Medemblik – Voel, ruik en beleef de kracht van vuur en water in het Stoommuseum! De maanden juli en augustus staat het hele museum onder stoom en draaien de stoommachines op volle toeren! Onze vrijwilligers staan klaar voor een demonstratie, een vraag of gewoon een mooi verhaal. Tot dan!!

Het Nederlands Stoommachinemuseum houdt de geschiedenis van zowel het gemaal de“Vier Noorder Koggen” alsmede de ontwikkeling en betekenis van stoommachines levend. De originele pompen en een groot aantal prachtige machines, die bijna allemaal op stoom kunnen draaien, geven een mooi tijdsbeeld weer. Stoom was belangrijk en stoom is belangrijk in ons dagelijks leven.

HET MUSEUM IS GEHUISVEST IN HET VOORMALIGE GEMAAL DE “VIER NOORDER KOGGEN” UIT 1869.

Een belangrijk onderdeel van het museum is de oorspronkelijke installatie. De indrukwekkende centrifugaal pomp en zijn aandrijving geven een fantastisch beeld waartoe men ruim 100 jaar geleden al in staat was. De stoommachine die de aanleiding was van de grote Industriële Revolutie is heden te dage vervangen door andere meer efficiënte krachtbronnen. In het museum restaureren en bewaren wij een scala aan machines uit dit stoomverleden. Zonder hun indruk- wekkende kracht en prestaties waren wij niet gekomen waar we nu staan. In en om het museum kunt u vele machines bewonderen en op gezette tijden kunt u zelf aanschouwen hoe de machines werken.

WIL JE WETEN HOE EEN STOOMMACHINE WERKT?

Doe dan mee met ons Stoomlab! Speciaal voor jou hebben we in het museum miniatuurstoommachines staan, waardoor je de werking van stoommachines leert begrijpen. Je krijgt uitleg van één van onze medewerkers en mag daarna zelf een miniatuurstoommachine laten werken.

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zondag 10-17 uur.
M.u.v. de schoolvakanties op maandag gesloten.

WAAR VINDT U ONS ?

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4
1671 HJ Medemblik
Telefoon: 0227-544732
info@stoommachinemuseum.nl
Bezoekersinformatie

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?