9 C
Medemblik
21 januari 2021 03:09
Medemblik Actueel.

Inbrekers doen niet aan vakantie

Inbrekers doen niet aan vakantie
Inbrekers doen niet aan vakantie

Medemblik – De vakantieperiode staat voor de deur. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de weken waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Door rekening te houden met de gevaren kan een kater bij thuiskomst voorkomen worden. Het is vooral een kwestie van goede voorzorgsmaatregelen treffen.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jaarlijks in gemiddeld één procent van de Nederlandse woningen wordt ingebroken. Maar wat zorgt ervoor dat de ene woning wel doelwit wordt van een woninginbraak, terwijl er bij een andere woning nooit wordt ingebroken?

Tips om inbraken tegen te gaan

  • Zorg voor een bewoonde indruk: laat buren of kennissen de post weghalen. Of vraag ze om uw huis een beetje in de gaten te houden door bijvoorbeeld de planten water te geven. Een tijdschakelaar op de lamp zorgt dat ook ’s avonds de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is.
  • Let erop dat kostbare spullen niet op een zichtbare plek staan zoals een laptop, een antieke klok of een duur schilderij.
  • Houd rekening met wat u plaatst op de sociale media. Live vakantieverslagen, foto’s en filmpjes via blogs, facebook of hyves kunnen ook bekeken worden door de inbreker.

Meer informatie

Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u op vakantie gaat op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Naast deze maatregelen is het natuurlijk wel belangrijk dat uw woning aan een aantal veiligheidseisen voldoet. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. Daarnaast kunt u bij Ruvo Inbraakbeveiliging in Bovenkarspel een gratis scan van hun woning aanvragen. Er komt een erkend preventieadviseur bij u thuis die het huis gaat controleren op inbraakgevoelige zaken. Vervolgens komt hij met een advies.

Reageren via facebook