8.6 C
Medemblik
19 januari 2021 21:54
Medemblik Actueel.

Grote hobbymarkt op zondag 30 juni 2013 Molen de Hoop Wervershoof

Wervershoof – Zondag 30 juni wordt voor de 6e keer een Hobbymarkt gehouden bij Molen de Hoop in Wervershoof. Dit jaar zijn er weer meer kramen dan in voorgaande jaren, de animo van hobbyisten is enorm. We hebben ruim 40 deelnemers die ruim 100 meter kraam bezetten, maar helaas ook al diverse mensen moeten teleurstellen omdat onze ruimte beperkt is. Er is een grote variëteit aan diverse hobby’s dus zeer de moeite waard om te komen.

De hobbymarkt begint om 12.00 uur precies en wordt geopend met een serenade door Fanfare St. Caecilia uit Wervershoof. Zij zullen lopend vanuit de Hoek een rondje over het marktterrein van Dierenspeciaalzaak de Moel maken en nog enkele nummers voor de molen ten gehore brengen. Er is een enorme diversiteit aan hobby’s dit jaar. Zo kunt u hier terecht voor wolvilt, keramiek, schilderen, aquarellen, pixelhobby, kettingen maken zowel van glaskralen als zeepkettingen, pentekeningen, houtsnijwerk, glasmozaiek, kaarten maken, glas graveren, fooddecoratie, bonbons maken, kantklossen, kinderspeelgoed, quilten, en zo kan ik nog even door gaan. Allemaal erg leuk om een keer te zien. De deelnemers mogen de zelf gemaakte creaties en benodigde attributen ook voor de verkoop aanbieden, dus wie weet zit er ook voor u iets bij. Ook kunt u gratis of voor een kleine bijdrage meedoen aan workshops en worden er demonstraties gegeven. De kramen worden gedeeltelijk gesponsord door diverse ondernemers uit het dorp Wervershoof, waarvoor onze hartelijke dank.

Voor de jeugd is er een knutselhoek waar gratis een vogelhuisje gemaakt kan worden of waar men zich kan laten schminken, ook worden er poffertjes gebakken en er staat een springkussen. Zij zullen zich dus zeker niet gaan vervelen bij de molen.

Op het terras van de Vang staat ook dit jaar weer DJ Gidus van de Swaluw, die zijn vinylcollectie weer meeneemt naar de molen. U kunt bij hem verzoeknummers indienen en ondertussen even heerlijk uitzakken met een warm of koud drankje. Ook hebben we weer heerlijke appeltaart of een ander hapje voor u klaar staan dus ook de inwensige mens zal niets te kort komen.

Martin Hauwert komt deze dag weer makrelen roken, die zo rond de klok van half 3 zo vers uit het vat verkocht zullen worden aan het dan aanwezige publiek. Zij zijn om de vingers er bij op te eten, dat kan ik u garanderen. Koos Swart komt met zijn maten met de mook en zal de hele middag lekkere oude nummertjes spelen op het parkeerterrein van de Moel.

Tegenover de molen is er voldoende parkeergelegenheid op het parkeerterrein van Tuincentrum Den Heuvel, dus ook dat hoeft geen probleem te zijn.

Graag tot ziens op zondag 30 juni a.s. tussen 12.00 en 17.00 uur bij molen de Hoop  aan het Zijdwerk 15 te Wervershoof.

Reageren via facebook