Medemblik Actueel.

Weerbericht woensdag 19 juni – Zinderende hitte

Medemblik – Vandaag wordt de heetste dag van het jaar tot nu toe. In het zuidoosten wordt het 35 graden en mogelijk nog wat warmer. Ook elders komt de temperatuur rond of boven de 30 graden uit, al is er aan zee een verkoelend windje van zee.

Vandaag wordt een tropische dag met op veel plaatsen maxima rond of boven 30 graden. Deze hoge temperaturen gaan gepaard met een toenemende kans op regen- en onweersbuien. De grootste kans hierop is voor het oosten van het land.

De zwaarste onweersbuien staan voor de avond op het programma met kans op veel regen, grote hagelstenen en stevig onweer.

Ook morgen hebben we met buien te maken waarbij het tot onweer komt. Wel komt de maximumtemperatuur flink lager uit en wordt het ongeveer 20 graden aan zee tot 26 in het zuidoosten.

Vrijdag steekt er een matige zuidwestenwind op. Het wordt 16 graden in de Kop van Noord-Holland tot 22 in Limburg. De dag verloopt grotendeels bewolkt met in het hele land buien.

Zaterdag trekt een vrij actieve storing van west naar oost over de regio en is er nauwelijks ruimte voor de zon. De dagen daarna blijven we te maken houden met vrij veel bewolking en regelmatig buien. De 20 graden wordt op de meeste dagen niet bereikt.

Reageren via facebook