Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 18 juni – Hitte bereikt ons vandaag

Medemblik – Zinderende hitte krijgt Nederland steeds meer in zijn greep en vanmiddag wordt het op uitgebreide schaal tropisch warm. Het is daarbij zonnig en het blijft droog. Morgen wordt het nog warmer en komt in het zuidoosten de 35 graden in zicht. Voor een beetje verkoeling kun je het beste de kust opzoeken!

Er wordt vandaag zeer warme lucht aangevoerd en de maxima komen landinwaarts ruim boven de 30 graden uit. In het zuidoosten wordt het plaatselijk 34 graden. In de loop van de dag steekt er een verfrissend zeewindje op waardoor de maxima in de kustgebieden lager uitpakken. Het is vrij zonnig en er staat een matige noordoostenwind. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Vanavond is het nog lang warm en de nacht verloopt ronduit zwoel. Het koelt niet verder af dan tot een graad of 16.

Morgen doet de temperatuur er nog een schep bovenop en kan het in het zuidoosten maar liefst 35 graden worden. In de loop van de dag ontstaan mogelijk stevige onweersbuien die de hitte verdrijven.

In de avond en nacht blijven de buien actief en ook donderdag is het niet droog. De maxima vallen vanaf vrijdag fors lager uit en er is sprake van een wisselvallig weerbeeld waarbij de zon zich soms laat zien. Het wordt overdag in het binnenland moeizaam 20 graden en aan zee moeten we het doen met een graad of 17.

Reageren via facebook