Medemblik Actueel.

Regionieuws

Schapenstal en varen in De Weelen

Lutjebroek – Open dag bij de biologische schapenboerderij – ‘Lekker naar de boer’ tijdens de Landelijke biologische boerderijdag op zondag 23 juni. Iedereen is van 11.00 – 16.00 uur welkom op de boerderij van Anita en Mark van Alderwegen in Lutjebroek.

Toos Brink
Foto:Toos Brink

Op en rond de’Schapenstreek’ zijn ruim 250 melkschapen te zien. Tussen 11.00 en 12.00 uur gaat Mark schapen scheren en demonstreert Anita het wolvilten. Volg het proces van melk tot kaas en ijs. Een mooie gelegenheid om biologische producten te proeven of te kopen. Het adres van de schapenboerderij is De Gouw 57a, 1614 MB Lutjebroek, per auto te bereiken via de Kadijkweg. Zie www.lekkernaardeboer.nl

Vaartocht door De Weelen
Gidsen van het IVN nemen u mee in de fluisterboot om samen het landschap van de polder Het Grootslag achter Lutjebroek te verkennen. Daarbij zal er natuurlijk aandacht zijn voor de boeiende planten- en dierenwereld, maar ook voor de geschiedenis van dit bijzondere gebied. Hier is nog het oude oorspronkelijke landschap goed te herkennen van vóór de ingrijpende ruilverkaveling van de polder in de jaren 70 van de vorige eeuw. Extra aandacht krijgen het slotenpatroon, de oude akkers, het waterpeil, de Lutjebroeker Weel en de nieuwe waterberging.

Aanmelden vaartocht

Foto:Toos Brink
Foto:Toos Brink

Instappen vanaf de steiger van de schapenboerderij om 12.30 uur of 14.30 uur voor een vaartocht van anderhalf uur. Kosten € 2,50 volwassenen en € 1,00 kinderen.
Opgave om mee te kunnen varen doet u vooraf bij schipper Gé Kenter 0228 513362 of g.m.kenter@ivn-westfriesland.nl

Reageren via facebook