Medemblik Actueel.

Weerbericht zondag 16 juni – Zonnige perioden en droog

Medemblik – Vandaag is het prima weer met af en toe zon en niet zo veel wind. De temperatuur stijgt naar 17 tot 21 graden en het blijft waarschijnlijk overal droog. Vanaf morgen wordt het een stuk warmer met op dinsdag en woensdag kans op tropische waarden. De kans op een onweersbui neemt daardoor wel toe.

zonnige perioden
zonnige perioden

Vandaag zijn er wolkenvelden en zonnige perioden. Het blijft waarschijnlijk overal droog en de temperatuur stijgt naar 17 graden in de kustgebieden en 19 tot 21 graden in de zuidoostelijke helft van het land. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind neemt vanmiddag iets in kracht af.

Vanavond lost de bewolking voor een deel op en valt de wind tijdelijk helemaal weg. Komende nacht daalt de temperatuur naar een graad of 10. In de noordoostelijke provincies is het een paar graden frisser en kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Morgen wordt het beduidend warmer dan vandaag. In de Randstad wordt het 22 tot 24 graden en in het zuiden, midden en oosten kan het 25 tot 28 graden worden. Ook in de noordelijke provincies wordt het warmer, maar dicht bij de kust en op het Wad wordt het gemiddeld 19 graden. Er zijn flinke zonnige perioden en velden hoge bewolking. In de middag verschijnen enkele stapelwolken en neemt de kans op een bui toe. Daarbij staat een meest matige noordoostenwind.

Dinsdag doet de temperatuur er een schepje bovenop met in grote delen van het land een zomerse dag van 25 graden of meer. In het zuidoosten komt de tropische waarde van 30 graden binnen bereik. De zon laat zich regelmatig zien, maar er is ook kans op een onweersbui.

Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week. Zolang de zon overdag blijft schijnen stijgt de temperatuur en kan het in de namiddag 28 tot 31 graden worden. In het zuidoosten is een maximumtemperatuur van 34 graden niet ondenkbaar. Raakt het bewolkt dan stopt de temperatuurstijging. Er is een toenemende kans op enkele onweersbuien waaruit het flink kan plenzen.

De dagen daarna raken we de warmte weer kwijt. Donderdag is waarschijnlijk een overgangsdag met veel bewolking en regelmatig een (onweers)bui. Vrijdag is de temperatuurdaling compleet en moeten we genoegen nemen met 18 tot 22 graden.

Reageren via facebook