Medemblik Actueel.

Weerbericht zaterdag 15 juni – Na regen komt zonneschijn

Medemblik – De dag start grijs en van tijd tot tijd valt lichte regen, maar vanmiddag wordt het droog. Vanuit het westen komt vanmiddag de zon steeds vaker tevoorschijn, maar door een vrij stevige zuidwestenwind voelt het niet al te warm aan. Morgen is het overwegend droog.

In eerste instantie is er veel bewolking en trekt een gebied met regen over het land.

Vanmiddag trekt de neerslag geleidelijk oostwaarts en komt vanuit het westen de zon steeds vaker tevoorschijn. De temperatuur ligt met 19 graden rond de normaal voor de tijd van het jaar. Daarbij staat een matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Vanavond in het noorden kans op een bui, maar vannacht blijft het droog en klaart het vaker op. De temperatuur daalt naar een graad of 11. Morgen zijn er wolkenvelden met af en toe wat zon. Desondanks weet de temperatuur op te lopen tot 20 graden.

Maandag stroomt warme lucht uit het zuiden en midden van Europa richting Nederland. In deze warme en vochtige lucht ontstaan in de middag makkelijk buien met een grote kans op onweer. Het is maar de vraag of de echte warmte Almere weet te bereiken, maar het wordt wel een paar graden warmer.

De rest van de week blijft de warme lucht in de buurt. Daarmee is er zowel kans op hoge temperaturen, als op stevige buien.

Reageren via facebook