Korenfestival en unieke fashion catwalk

Medemblik – Op 23 juni begint in alle vroegte een touringcar vanuit Zuid-Limburg aan een rit naar naar de Kop van Noord-Holland. Diezelfde dag beginnen er mensen aan dezelfde rit vanuit Dronten, IJmuiden en Woerden. Maar ook van dichtbij, Alkmaar, Hoorn, Warmenhuizen en Medemblik. Vanuit heel het land komen ze en hebben één ding gemeen, muziek! Het zijn zangers, zangeressen, dirigenten, drummers, gitaristen, pianisten en hebben allemaal dezelfde bestemming: het Korenfestival in Medemblik!

In totaal zo’n zevenhonderd mensen met één doel; zingen, muziek maken en als het meezit met een prijs ’s avonds weer vertrekken uit Medemblik.

Het Korenfestival Medemblik is inmiddels een begrip in Korenland.

Korenfestival , Kunst & Creativiteitsmarkt op zondag 3 juni 2012Om 12 uur staat het eerste koor van de zestien deelnemende koren op het podium, gadegeslagen door, naar wij verwachten, massaal publiek, en in ieder geval door een vakkundige jury: Anita Rol, zangdocente uit Alkmaar, Joke Koolhaas, muziekdocente uit Andijk, Jan Laan, dirigent van o.a. Medemalaca Vocali.

Ook om 12 uur beginnen de koren aan hun straatoptredens en waar eveneens worden bekeken en beoordeeld door een jury: Eveline Schoordijk, onderwijzeres uit Wervershoof en Jos Ruiter, muziekkenner uit Medemblik.

Gelijktijdig is er een creativiteitsmarkt langs de Oosterhaven en wordt om 14.00, 15.00 en 16.00 op de rode loper de Fashion Catwalk 2013 gehouden. De middenstand uit Medemblik laat d.m.v. verschillende mannequins en dansschool MOVES zien wat de mode te bieden heeft.

Om half zes zijn alle koren klaar en loopt de spanning op voor de koren. Terwijl de jury gaat beraadslagen over de winnaars, wordt er op het hoofdpodium een spetterend optreden verzorgd door de demoteams van dance warehouse MOVES! uit Hoorn en Medemblik.

En daarna….., is het tijd voor de bekendmaking van de prijzen; welk koor gaat vertrekken met de wisselbeker, wie had het beste straatoptreden of wint de dirigentenprijs?

Komt dat zien, kom dit spektakel meemaken op 23 juni in Medemblik!

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.