Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 14 juni – Vrij zonnig en kalm

Medemblik – Het is vandaag tijdelijk droog en vrij zonnig. De wind is vergeleken met gisteren fors afgenomen waardoor het voor het gevoel aangenaam warm zal zijn. Komende dagen komt er meer bewolking voor en vooral morgen is er kans op regen.

Vanochtend is er ruimte voor de zon, al trekken wel veel sluierwolken over de regio. Vanmiddag ontstaat wat meer bewolking, waardoor vooral een waterig zonnetje te zien zal zijn. Er zou een enkel licht buitje kunnen vallen, maar op veel plaatsen blijft het droog. Het wordt maximaal 20 graden en er waait een meest matige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht is het droog en trekken vrij veel wolken over.

In het weekend is er een afwisseling van wolken en zon. Morgen is er kans op (buiige) regen, maar er zijn zeker ook droge perioden waarin de zon door kan breken.

Zondag blijft het op veel plaatsen droog en breekt het wolkendek af en toe open. De maxima liggen rond 18 graden wat normaal is voor half juni. Daarbij staat een vlagerige zuidwestenwind.

Volgende week ligt warme lucht dicht bij Nederland en is er kans op hogere maxima. Dagelijks is er kans op een stevige bui, maar als het aan de koele kant blijft pakken de buien minder zwaar uit.

Reageren via facebook