Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 13 juni – Tropische hitte ligt op de loer

Medemblik – Zeer warme lucht ligt momenteel boven Spanje en lokaal loopt het kwik daar op tot rond 40 graden. Ook in Frankrijk, Italië en de Alpen wordt het komende dagen warmer. Maar of de warme lucht ons ook weet te bereiken is nog onzeker.

Vanochtend trekt een storing over ons land en dat gaat gepaard met veel bewolking. De eerste helft van de ochtend zijn er bovendien perioden met regen, later in de ochtend wordt het droger.

Vanmiddag volgt vanuit het zuidwesten opnieuw regen. De meeste neerslag is dan voor regio Limburg. Naast de regen steekt er bovendien een stevige zuidwestenwind op; aan zee is deze krachtig tot hard (6-7 Bft.) met kans op windstoten. De middagtemperatuur komt uit tussen 18 graden op de Wadden en 22 in Limburg.

Ook vanavond blijft het bewolkt en is vooral het noorden gevoelig voor wat (mot)regen. Vannacht is het droog en koelt het af naar een graad of 10. Lokaal ontstaat wat nevel.

Morgen wordt een aardige dag met zon en sluierwolken. We verkeren in iets frissere lucht en ondanks de zon liggen de maxima ongeveer net zo hoog als vandaag.

Het weekend verloopt wisselend bewolkt met vooral op zaterdag kans op (buiige) regen. Op zondag komt warmere lucht vanuit het zuiden dichterbij en loopt de temperatuur in het zuidoosten op tot tegen 25 graden.

Na het weekend probeert de warme lucht ons land binnen te dringen. De grens met veel koudere lucht ligt echter vlak in de buurt en door deze temperatuurtegenstelling neemt de kans op buiigheid toe. Hoe warm het precies wordt en of we voor het eerst de tropische 30 graden gaan bereiken is nog onzeker.

Reageren via facebook