Medemblik reikt award uit voor duurzaam mobiliteitsplan

Medemblik – Ondernemers worden uitgenodigd zich aan te melden voor de Award Duurzaam Ondernemen Medemblik 2013. Voor de MKB-ondernemer met een duurzaam mobiliteitsplan waarmee de meeste energie en CO2 wordt bespaard, stelt wethouder Kasper Gutter namens de gemeente een award in het vooruitzicht. De spelregels en een inschrijfformulier staan op www.medemblik.nl onder het kopje Duurzaam Medemblik.

Foto Henk Prins
Foto Henk Prins

De prijs wordt op 19 september tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt. Naast de hoofdprijs is er een stimuleringsprijs te winnen. Medemblik heeft 2013 uitgeroepen tot ‘het jaar van de Duurzame Mobiliteit’. Door het stimuleren van energiezuinig- en elektrisch rijden en door het eigen wagenpark duurzaam te maken, wordt hieraan invulling gegeven. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van veel MKB-ondernemers. Uit een onderzoek bleek dat zij sterk geïnteresseerd zijn in informatie over de voordelen van duurzame mobiliteit. Ook geeft de gemeente regelmatig handige tips en suggesties, zoals tijdens de Electric Roadshow, om zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te rijden.

Geen windeieren

Winnaar van de Award 2012 was Cor Meedendorp van Floattech/ESTechnologies uit Medemblik. Het bedrijf scoort op het terrein van productvernieuwing. Zo ontwikkelde het bedrijf een batterij die nauwelijks capaciteitsverlies kent en zeer snel kan worden opgeladen. Directeur Cor Meedendorp is enthousiast want de award heeft hem geen windeieren gelegd. “Geweldig leuk is dat we het logo van Duurzaam Medemblik mogen voeren. Het is regelmatig onderwerp van gesprek en onze relaties en klanten stellen dat op prijs. Ik raad elke ondernemer met duurzame- en/of innovatieve plannen, mee te doen met de Award 2013.”

 

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.