9 C
Medemblik
21 januari 2021 03:10
Medemblik Actueel.

Kinderboerderij ’t Langoortje gaat vol goede zin het zomerseizoen in

Medemblik|Ingezonden bericht – Het is tijd om weer eens wat van kinderboerderij ’t Langoortje te laten horen! Alles gaat zijn gangetje bij de kinderboerderij in Medemblik die uitsluitend door vrijwilligers gedraaid wordt. Het gras begint eindelijk weer te groeien, de eerste jonge beestjes (ganzen, bourkeparkieten) zijn al bijna groot en de ouessantschaapjes en alpaca’s hebben hun winterjas weer afgelegd…

NL Doet 2013

De NL Doet-dag van 2013 is inmiddels alweer een paar maanden geleden maar we hebben ondanks het koude weer en een aantal afzeggingen weer een ontzettend leuke en nuttige dag gehad. Dit mede dankzij ‘jeu de boules vereniging – de Radboudboulers’. Deze zeer kwieke 60-plussers (zelfs een 80-plusser!) hebben samen met onze vrijwilligers de hele dag hard gewerkt met kruiwagens vol zand en schelpen, het aanleggen van een nieuw tegelpad in het konijnenverblijf en het maken van een ganzentrap. Echt klasse, daar waar de kantoormensen bang waren voor een nat pak, waren deze Medemblikker ouderen gewoon de hele dag in touw!

Diversiteit aan dieren

Er zijn veel bijzondere dieren te zien bij ’t Langoortje, misschien heeft u ze al eens bewonderd! Sinds vorig jaar mei zijn we de trotse eigenaar van 2 Peruaanse alpacahengstjes die het prima naar hun zin hebben in onze schapenweide. De schaapjes die samen met de alpaca’s in de weide lopen, zijn ouessantschaapjes. Dit is het kleinste schapenras van de wereld.

Onze 7 geiten zijn een mengelmoesjes van verschillende rassen waaronder onze Nubische geit Mona (groot ras, zonder hoorns met hele lange hangende flaporen en onze oude angorabok Ferry. (’s winters dik in de witte wol en zomers verliest hij ‘vanzelf’ zijn wintervacht).

Binnen in het boerderijtje zijn ook verschillende dieren te zien. Zo hebben we qua kleinknaagdieren 2 chinchilla’s, 2 woestijnratjes die net een nieuw verblijf hebben gekregen vol met echt zand en 3 degoes, een heel bijzonder knaagdierenras uit Zuid-Amerika dat volop rent in het grote looprad in hun verblijf. Verder hebben we binnen een knuffelhok waar onze bezoekers met onze 3 Vlaamse reuzen en onze cavia’s mogen knuffelen onder begeleiding van een vrijwilliger.

Maar er is meer! Zo hebben we ook nog onze publiekslievelingen Harry en Mieke, de 2 hangbuikzwijntjes die het ene moment heerlijk in hun stalletje liggen luieren en het andere moment het hellinkje op ‘rennen’ wanneer een bekende hun naam roept. Daarnaast hebben we buiten vele verschillende kippetjes en eenden rondlopen: o.a. de kleine witte kwakertjes, tamme muskuseenden, 2 Indische loopeenden en onze waakzame ganzen! Momenteel heeft onze mannetjespauw zijn veren geregeld openstaan in de hoop het hart van de vrouwtjespauw te kunnen veroveren…

Dieren voeren

Iedereen is van harte welkom om al deze dieren eens van dichtbij te kunnen bewonderen! Omdat wij onze dieren graag fit en gezond willen houden, vragen wij het bezoek zelf geen voer mee te brengen… Voor de mensen die het toch erg leuk vinden om de dieren te voeren, bestaat er de mogelijkheid om bij aanwezigheid van onze vrijwilligers naar onze voerzakjes te vragen. We hebben voerzakjes voor de vogels: onze eigen eenden, pauwen, ganzen en kippen eten allemaal uit de hand! Ook hebben we voerzakjes voor de alpaca’s, geiten en schapen. Voor ieder wat wils dus!

Spelletjesdag: 15 juni bij mooi weer!

Ieder jaar houden we in de maand juni onze spelletjesdag waarbij van alles te beleven valt! De spelletjes zijn erg leuk voor kinderen van 3 tot 9 jaar. Als het zaterdag 15 juni mooi weer is, vinden de spelletjes plaats tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Bij slecht weer stellen we de spelletjesdag uit tot een dag waarop het zonnetje zich wel laat zien! Op onze spelletjesdag kunnen de kinderen o.a. koe melken, appelhappen en wonderschilderen! Ook hebben we dit jaar weer ons enveloppenspel waar leuke prijsjes mee te winnen zijn!

Vrijwilligers, sponsor en donateurs

Onze kinderboerderij draait volledig met vrijwilligers. Op dit moment hebben we een zeer gezellig en gevarieerd team! Er is elke dag wel een vrijwilliger aanwezig om de dieren te verzorgen. Wij zijn echter op zoek naar meer vrijwilligers die het leuk vinden om de boerderij op de zaterdagmiddag en de zondag op gezette tijden geopend te houden voor het publiek. Op deze dagen zal het boerderijwerk en het voeren al gedaan zijn zodat ook mensen die minder goed te been zijn hier prima mee kunnen helpen! Wil je graag vrijwilliger worden maar ook gewoon de dieren voeren en helpen met onze klussen, ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Momenteel wordt Kinderboerderij ’t Langoortje nog niet gesteund door de plaatselijke bedrijven of middenstanders. Welk bedrijf met hart voor dieren én kinderen heeft er interesse om ’t Langoortje op welke manier dan ook te steunen?! Laat het ons weten! Ook particulieren zijn van harte welkom om donateur van ’t Langoortje te worden!

Sinds kort heeft ’t Langoortje ook een Facebook, we zijn nu nog op zoek naar Facebookleden!

Voor contact of meer informatie mag iedereen ons mailen: kinderboerderijhetlangoortje@hotmail.com

[wppa type=”slideonlyf” album=”72″][/wppa]

Reageren via facebook