Medemblik Actueel.

Huurders Schuitvaerder Onderdijk trots op hun nieuwe woningen

Onderdijk – De zon scheen en dat maakte de uitreiking van de sleutels voor onze zes nieuwe huurwoningen aan de Koggeschuit in Onderdijk natuurlijk extra feestelijk. Maar eigenlijk maakte het de nieuwe huurders weinig uit, zo blij waren ze met hun nieuwe woning.

Carina Commandeur
Carina Commandeur

En terecht, ook directeur bestuurder Hans Kröger was trots: “Het is niet alleen één van onze mooiste complexen, maar ook de ligging is geweldig. Nieuwbouwplan Schuitvaerder ligt op één van de mooiste plekken van Onderdijk”. Met veel plezier reikte hij de sleutels uit aan de nieuwe bewoners.

Carina Commandeur mocht de eerste sleutelbos in ontvangst nemen. Ze gaat samen met haar twee jongens op nummer 11 wonen. Het is voor haar de vervulling van een lang gekoesterde wens: ”Ik heb wel een traantje gelaten toen ik het telefoontje kreeg dat dit huis aan me was toegewezen”. Ook haar twee zoons zien de nieuwe woning helemaal zitten. Niels (12): “Nu krijg ik eindelijk mijn eigen slaapkamer”.

Ook Sandra van der Gragt, moeder van Senna (6) en Matthijs (8) kan haar geluk niet op nu ze weer in haar geboortedorp kan blijven wonen. “Het is onze derde verhuizing in twee jaar. Eindelijk heb ik nu een vaste stek voor mezelf en de kinderen’.

Frans en Agnes Schuit verruilen Medemblik voor Onderdijk. Ook zij sprongen een gat in de lucht toen ze de woning toegewezen kregen. Na de verkoop van hun huis in Medemblik woonden ze zes maanden in een vakantieparkje in Opperdoes en stonden hun spullen in de opslag. Beiden kunnen geluk niet op: “Dit huis is voor ons een cadeautje”.

Architect Alt-M Architecten uit Zwaag ontwierp de huizen. Ze werden gebouwd door ToekomstBouw uit Andijk.

Reageren via facebook